Viladomy Obzor Lipno

Nejčastější dotazy

Jaký je postup při koupi půldomu?

REZERVACE
Pokud máte o nějaký z našich půldomů zájem, rezervujeme vám ho na základě rezervační smlouvy. Rezervace půldomu se stává závaznou po podpisu rezervační smlouvy a úhradě rezervačního poplatku. Rezervační poplatek činí 1 000 000 Kč včetně DPH a následně se započítává do ceny domu.

SMLOUVA O UZAVŘENÍ BUDOUCÍ KUPNÍ SMLOUVY
Právní vztah mezi budoucím kupujícím a budoucím prodávajícím je upraven ve smlouvě o uzavření budoucí kupní smlouvy. Tuto smlouvu podepisují obě strany v předem stanovené lhůtě, která je uvedena v rezervační smlouvě. Součástí této smlouvy je i příloha se standardy půldomu. Po podpisu smlouvy o uzavření budoucí kupní smlouvy je nutné prodávajícímu uhradit částku 50 % z kupní ceny půldomu.  Zbývající část kupní ceny půldomu bude kupujícím uhrazena do advokátní úschovy, a to po kolaudačním řízení a po zápisu domku do katastru nemovitostí.

KUPNÍ SMLOUVA
Po uhrazení zbývající části kupní ceny půldomu do advokátní úschovy je podepsána kupní smlouva, po které bez zbytečného odkladu následuje podání návrhu na vklad vlastnického práva kupujícího do katastru nemovitostí u příslušného katastrálního úřadu. Po vkladu vlastnického práva kupujícího do katastru nemovitostí je prodávajícímu vyplacena kupní cena z úschovy a kupujícímu předána nemovitost.

Kdy bude možné se nastěhovat?

Předpokládaný termín pro nastěhování je květen 2025.

Co vše je součástí kupní ceny?

Kupní cena půldomů je včetně 12 % DPH a zahrnuje dokončení jednotky. Součástí ceny jsou zejména podlahové krytiny (vinylová podlaha a dlažba), keramické obklady, vstupní a vnitřní dveře včetně bezkontaktního vstupu pomocí číselného kódu. Dále jsou v ceně zařizovací předměty koupelen a WC, příprava vývodů pro pračku, kompletně vybavená kuchyňská linka včetně spotřebičů, sauna a vířivka.

Dvojdomy jsou osazeny dřevěnými okny v antracitové barvě včetně HS portálů. Vnitřní omítky jsou štukové. Internet je zde řešen přes optické rozvody. Vnitřní dveře jsou od značky SAPELI, zařizovací předměty od renomovaných a osvědčených dodavatelů.

Jaké jsou standardy půldomů?

Důraz klademe na vysokou kvalitu a svěží design, který podtrhuje krásu místní přírody. Podlahy v obytných částech půldomů jsou z kvalitního vinylu v dekoru přírodního dřeva. V koupelně a na WC je položena keramická rektifikovaná dlažba doplněná keramickými obklady.

Omítky jsou štukové s bílou malbou. Sanitární vybavení koupelen a toalet je keramické, dodávané v neutrální bílé barvě. V každé z koupelen naleznete umyvadlo a sprchový kout se zástěnou. WC je závěsné a je spolu se sedátkem v bílé barvě značky Geberit.

Součástí kupní ceny půldomů je také designová kuchyňská linka včetně kuchyňských spotřebičů.

Všechny dveře jsou spolu obložkovými zárubněmi od renomované značky SAPELI. Vstupní bytové dveře jsou protipožární.

Dvojdomy jsou opláštěny dřevěným obkladem.

Bližší představy o našich půldomech si můžete udělat na prohlídce, kde každý zájemce dostane podrobné standardy s plánkem dané jednotky.

Je součástí každého půldomu sklep?

V každém půldomě je vybudována samostatná technická místnost, která může sloužit jako sklepní kóje nebo úložný prostor pro lyže a kola.

Je součástí každého půldomu parkovací místo?

Ano, ke každému půldomu náleží parkovací místo.

Jak je řešeno internetové připojení?

Při budování projektu Viladomy Obzor Lipno jsme mysleli i na přípravu internetového připojení. Je zde vybudována optická síť, se kterou se díky optickým kabelům hravě připojíte k internetu z vámi vybraného půldomu.

Jaké budou provozní náklady spojené s užíváním půldomu?

V půldomech jsou použita tepelná čerpadla. Voda je čerpána z obecního vodovodního řádu. Tepelné čerpadlo lze ovládat i na dálku prostřednictvím internetu a zajistit si vytápění přesně tak, jak potřebujete.

Jaké jsou záruky na nemovitost?

Prodávající poskytuje kupujícímu záruku za jakost na zařizovací předměty a technologická zařízení v délce 2 roky a na stavební části Budoucího předmětu převodu v délce 3 roky. Zařizovacími předměty a technologickými zařízeními jsou zejména umyvadlo, klozetová mísa, zástěna sprchového koutu, vodovodní baterie, sifon, vodoměr studené a teplé vody, koncové prvky elektroinstalace, kování a zámky dveří, dveřní křídla a obložkové zárubně, svítidla a světelné zdroje, ventilátory, koupelnová skříňka, pokud jsou předmětem dodávky stavební části Předmětné nemovitosti. Záruční doba počíná běžet dnem protokolárního předání a převzetí jednotky (jednotek).

Jakými způsoby je možné financovat nákup nemovitosti? Máte zajištěny vhodné partnery pro sjednání hypotéky?

Koupi nemovitosti v rámci projektu Viladomy Obzor Lipno můžete realizovat z vlastních finančních zdrojů, nebo můžete využít hypotečního úvěru. Finanční služby a poradenství u našeho developerského projektu zajišťuje náš prověřený hypoteční poradce Petr Bejšák. Stačí se obrátit na našeho projektového manažera (kontakt najdete v menu na stránce Kontakt), který vám dodá potřebné vstupní informace.

Zaujal vás
náš projekt
a chcete se o něm
dozvědět více?

Napište nám na e-mail info@obzorlipno.cz nebo nám zavolejte na +420 606 061 717

Kontaktujte nás prostřednictvím formuláře níže

Odesláním tohoto formuláře dávám souhlas ke zpracování mých osobních údajů dle zásad GDPR.